14. desember skjer det igjen, konserten du ikke vil gå glipp av. At Julie Dahle Aagård og Bajazz Bigband spiller julen inn har blitt en fantastisk tradisjon.

Foto: Lillian Julsvik

– Det har blitt en tradisjon for meg også, sier Julie.

– Jeg returnerer til Bajazz fordi jeg elsker at konsertene er så avslappede, og ikke minst det at alle tar så godt imot meg.

Bajazz Bigband er et storband i Oslo, stiftet i 1977. Julie ble født i julen året etter i Flatanger i Nord-Trøndelag, og har siden etablert seg som én av de ledende kvinnelige vokalistene i landet.

Og Julie og Bajazz betyr en rekke amerikanske og noen norske julesanger i klassisk storbandinnpakning: Christmas Song, Let it snow, Winter Wonderland, When You Wish Upon A Star… De fleste i lekre arrangement av Hans Mathisen. Mye er ren, vakker reprise, men det blir også en del nytt:

 Man kan ikke annet enn å glede seg til å høre Julie synge Mariah Careys All I Want For Christmas Is You.

Og dét med 17 kvinner og menn i orkesteret bak seg.

– Jeg har bestandig vært glad i å synge med storband! Det å ha et stort band i ryggen, hvor låtene er arrangert, er et kick! Jeg gjør masse band-jobber hvor vi står relativt fritt musikalsk, så for meg er dette herlige, ordnede former ispedd en dose galskap.

En nord-trøndersk dose galskap.
På Kampen Scene, på Kampen i Oslo, Bøgata 21.  Fredag 14. desember, dørene åpner kl. 20.00. Konsert med to sett, du er fint hjemme til dugelig fredagsleggetid. Inngang kr. 150. Det er god drikke å få kjøpt i baren, men kontanter er éneste betalingsmiddel. Av skjenkerettslige årsaker ber vi deg sende en mail til julekonsert@bajazz-bigband.com med navn på de som har planer om å komme. Dette er selvsagt ikke bindende på noen som helst måte.

Tips: For å huske på datoen kan du skrive ut denne siden, klippe ut boksen over, laminere den og putte den i lommeboka. Alternativt kan du melde deg på Facebook-eventen for denne konserten.